] > Les entitats més petites no han de presentar l’impost de societats - SUPORT ASSOCIATIU
 
 

Les entitats més petites no han de presentar l’impost de societats

PDF | Imprimir | E-Mail |
02/03/2015
 | 

En el Consell de ministres del passat divendres 27 de febrer, el Govern va decidir finalment aprovar una modificació parcial de la Llei 27 de l’Impost de Societats, que obligava totes les entitats, sense cap excepció, a presentar l’Impost de Societats.

Aquesta modificació parcial s’ha inclòs en l’article 7 del Reial Decret-llei 1/2015, de 27 de febrer, de mecanisme de segona oportunitat, reducció de càrrega financera i altres mesures d’ordre social

Amb aquesta nova normativa, el govern recupera els 3 supòsits d’exempció de l’Impost de Societats anteriors a la reforma fiscal però en rebaixa els límits de manera que ara queden exemptes de presentar l’impostúnicament les entitats amb ingressos de menys de 50.000€ sempre i quan:

  • Tots els ingressos no exempts que s’obtinguin (capital, activitats econòmiques) estiguin sotmeses a retenció.
  • Aquests ingressos no exempts sotmesos a retenció no superin els 2.000 € anuals.

Així ho havia anunciat ja el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, el passat dia 10 de febrer al Senat i, posteriorment, en una reunió amb el president de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), Íñigo de la Serna el passat dia 26 de febrer.

En la seva exposició de motius, la nova Llei indica que s’estableixen aquests límits per tal d’alleugerir el compliment d’obligacions formals a les entitats parcialment exemptes.

Mitjançant l'article 7 d'aquest Reial decret llei s'estableix l'exclusió de l'obligació de presentar declaració en l'Impost sobre Societats a aquelles entitats, els ingressos totals del període impositiu de les quals no superin 50.000 euros anuals, sempre que l'import total dels ingressos corresponents a rendes no exemptes no superi 2.000 euros anuals i que totes les seves rendes no exemptes estiguin sotmeses a retenció, sempre que no estiguin subjectes a la Llei 49/2002 , de 23 de desembre, de règim fiscal de les entitats sense fins lucratius i dels incentius fiscals al mecenatge, ni es tracti de partits polítics. 
Reial Decret-llei 1/2015, de 27 de febrer, de mecanisme de segona oportunitat, reducció de càrrega financera i altres mesures d’ordre social (BOE nº51, de 28 de febrer de 2015)

La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, va presentar la modificació com una mesura de “recolzament a ONG i entitats sense afany de lucre”, "que tenen molt poca activitat econòmica” i que compten “amb recursos personals i materials limitats per fer complir les exigències formals tributàries”.

Notícia redactada per Suport Associatiu per a Xarxanet.org

Per a més informació:

Víctor García: “El que caldria és recuperar la situació anterior a la reforma fiscal”

 
[Subir]
 
 
 
Calle Riu Anoia 42-54 08820 El Prat de Llobregat Barcelona. Teléfono: 93 474 74 50 . Correo electrónico: info@suport.org | Políticas de privacidad